Eet je gezond? Leef je gezond? Sport je genoeg? Dan ben je alvast hartstikke goed bezig. Maar soms is dat allemaal niet genoeg. Je hebt dan toch voedingssupplementen nodig. In de meeste gevallen neem je er als eerste glucosamine bij. En dat is heel logisch. Glucosamine maak je namelijk zelf aan, maar de productie kan teruglopen naarmate de jaren stijgen. En dat is slecht nieuws voor je gewrichten. Glucosamine houdt je kraakbeen in topconditie en daardoor kun je langer genieten van lekker sporten en bewegen. Zelfs een balletje trappen met de kleinkinderen hou je langer vol wanneer je glucosamine gebruikt.

Glucosamine, zo chemisch als maar kan?

Natuurlijk gaat er een chemisch proces vooraf aan het bereiden van glucosamine. Maar in de basis wordt deze stof gewonnen uit schalen van schaaldieren. Denk dan aan garnalen en krab. Dat klinkt ineens een stuk minder chemisch hé? Je kunt dit voedingssupplement gemakkelijk online bestellen. Als je naar de samenstelling kijkt, zie je dat er ook Vitamine C aan de capsules is toegevoegd. Dat is goed nieuws, want we kunnen eigenlijk allemaal wel een aanvulling van Vitamine C gebruiken. Die stof vind je vooral in groenten en fruit en in de huidige, jachtige tijden krijgen we daar nog wel eens te kort van binnen. Door deze voedingssupplementen in te nemen en dat vol te houden wordt ook direct je Vitamine C aangevuld.

Glucosamine is alleen voor oude mensen

Dat is in veel gevallen waar. Je maakt zelf minder glucosamine aan naarmate je ouder wordt. De smering van je gewrichten en de conditie van je kraakbeen kan dan ernstig teruglopen. Toch gebruiken ook jongere mensen dit voedingssupplement. Denk dan aan mensen die gewrichtsproblemen hebben, bijvoorbeeld door reuma of aanverwante ziekten. Maar ook jonge mensen die zwaar lichamelijk werk doen hebben baat bij deze stof.

Wat doet glucosamine en waarom is dat belangrijk?

In ieder gewricht zit kraakbeen. Dit zorgt ervoor dat de verschillende botten elkaar niet kunnen raken en toch soepel langs elkaar kunnen bewegen. Het is hartstikke belangrijk dat dat kraakbeen in een goede, veerkrachtige conditie blijft. Alleen zo blijft het langer op de juiste plek en zal het minder snel gaan slijten. Want als je kraakbeen eenmaal weg is, dan groeit het niet weer aan. Glucosamine zorgt ervoor dat je kraakbeen mooi veerkrachtig blijft en de klappen kan opvangen. En dat is natuurlijk hartstikke goed nieuws. Dankzij dit voedingssupplement kun je alles uit je leven halen en zul je niet voortijdig achter de geraniums belanden.
Glucosamine